• פעילות גלויה או סמויה למניעת שיווק והפצה של מוצרי מזון מן החי אשר הופקו   ויוצרו בניגוד לחוק, החרמתם, השמדתם וענישת האחראים לכך.
  • מניעת קיומה של שחיטה שחורה.
  • פיקוח וטרינרי תברואי בבתי עסק העוסקים בשיווק ומכירה של מזון מן החי   (מפעלי מזון, חנויות מזון, מעדניות, אטליזים, חנויות דגים, שווקים , מפעלי  קייטרינג ובתי אוכל).
  • פיקוח וטרינרי על מקומות החזקה וגידול של בעלי חיים (חיות משק, חוות רכיבה 'כלביות, פינות חי וגן חיות).
  • פיקוח כלבת – מניעת כלבת, איסוף כלבים משוטטים, איסוף בעלי חיים פצועים, טיפול במטרדים מבעלי חיים, עיקור וסירוס חתולי רחוב.